coffee, cup, macbook

Minimalisme, noe for alle?

Hvordan kan du bruke minimalismen til et redskap?

Minimalisme oppfattes av mange som kaldt og upersonlig. Når de tenker på et minimalistisk interiør er det rom med tomme vegger og bare det absolutt nødvendige. Det trenger ikke være slik. Jeg tenker at som at som alt annet i livet, er det beste å ta det som passer for en selv, og kaste resten.  Jeg tenker vi har noe å lære av tankegangen. Det å sette fokus på hva vi faktisk har behov for, og heller bruke energi og ressurser på det som faktisk betyr noe kan være noe de fleste opplever som verdifullt, enten vi snakker om interiør, klær eller andre ting i livet. De fleste setter opplevelser foran materielle eiendeler når det kommer til livsverdi, og jo mer materielle ting en har, jo mer tid må en ofte bruke på disse. Du bruker lengre tid på å velge bukse hvis du har 20 stk i skapet, enn hvis du har 3. 

Jeg tror vi har et behov for å fylle opp rommene våre, akkurat som vi fyller tiden vår. Tomme vegger er skremmende, akkurat som tid vi ikke fyller med en aktivitet.»tom tid». Personlig tror jeg begge deler er viktig for å ha det bra. 

En minimalist er en som vet hav han/hun synes er grunnleggende viktig. En som klarer å kvitte seg med det som er unødvendig for å konsentrere seg om det som er viktig. 

Hva som er viktig er forskjellig for hver person. Noen har større behov for dekor enn andre. Noen elsker bøkene sine eller det å ha 100 forskjellige krydder i skapet sitt.

Marie Kondo

Marie Kondo er et godt sted å begynne for å skape seg et mer minimalistisk interiør. Hun har en sunn holdning til at det finnes forskjellige løsninger for forskjellige mennesker. Systemet hennes er enkelt å følge og forstå. Jeg fulgte oppskriften i hennes bok «Magisk opprydding», men gjorde noen personlige endringer. Alle hjem og personer er forskjellige. Men det å ha endret tankegang hver gang jeg kjenner lysten til å kjøpe noe nytt. Det å bruke litt tid, trenger jeg det virkelig? Har jeg andre mer bærekraftige måter å løse behovet på?  I de aller fleste tilfeller ender jeg med  å ikke kjøpe produktet, og på den måten både spare penger, miljø og mitt hjem for mer «rot».

Konklusjon

Minimalisme er som alt annet i livet. Ta det som passer deg, og kast resten. Jeg anbefaler alle å lese bøkene til Marie Kondo, og bruke de verktøyene som finnes her. Det å rydde opp både hjemme og på kontoret, rydder også opp i hodet. 

biofilisk interiør

Naturen som inspirasjon i ditt interiør

Naturen er en fantastisk inspirasjon for å lage et interiørkonsept. Naturlige materialer, former og farger gir interiøret en annen dimensjon.

Bærekraftig interiørdesign

Bærekraftig interiørdesign er som et Kinderegg med fordeler. Det bidrar til det visuelle uttrykket, trivsel og velvære og til klimaet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *